PaardOp maandag 5 augustus beklimmen wij de Col d'Aubisque in de Pyreneeën voor Stichting STOPhersentumoren.nl. Beleef jij deze dag met ons mee?

We gaan samen met elkaar deze berg verzetten. Samen zweten, lachen, huilen, vloeken om naar boven te komen. Waardoor de verbondenheid van de beklimming een onuitwisbare indruk zal maken en een herinnering voor eeuwig zal worden. De 1709 meter hoge Col d'Aubisque is een bergpas in het zuiden van Frankrijk. De bergpas is vooral bekend van wielrenetappes in bijvoorbeeld de Ronde van Frankrijk. De Col d'Aubisque is voor het eerst opgenomen in de Ronde van Frankrijk tijdens de eerste Ronde door de Pyreneeën in 1910. 

Je kunt zelf bepalen of je wilt wandelen, hardlopen, steppen, fietsen, motorrijden etc. Alles mag. Er is geen inschrijfgeld verschuldigd, deelname is vrijwillig en op eigen risico (kijk ook even bij het reglement). We beklimmen de Col d'Aubisque vanaf de westzijde.

Start: 7 uur Laruns

Fietsen: 17 kilometer lang en overbrugt 1201 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.1%. (Duur met gemiddelde conditie ongeveer 2-3 uren)           

Wandelen over de weg: 17 km. (Duur met gemiddelde conditie ongeveer 4-5 uren)

Start: 8:00 uur  Gourette

Wandelen: 8 km lang door de bergen. Dit is de alterntieve route, waar alleen mensen mee mogen doen met goede conditie en bergschoenen, omdat hier geen hulp kan worden geboden vanaf de weg. Deze route gaat langs 3(!) bergpassen. Je wandelt naar de Col de tortus (1799  m) vervolgens naar de Col d'Arbaze (1799 m) en daarna Col d'Aubisque (1709 m) en duurt 3-4 uren.

 Laruns 2Sponsorbedrag

We gaan onze stinkende best doen om ook dit jaar weer heeeeeeeeeeeeel veel geld in te zamelen. Help je mee? Omdat ieder jaar 1500 mensen sterven door een hersentumor is ons minimale sponsorbedrag 1500 euro per persoon. Meer mag dus ook, bijvoorbeeld 1709,- euro per persoon, omdat de Col d'Aubisque 1709 meter hoog is.

Dit bedrag willen we 1 augustus 2024 op ieder zijn/haar actiepagina zien staan, zodat wij samen een cheque kunnen overhandigen aan de Stichting STOPhersentumoren.nl die er toe doet.  (Zit je in een team, dan moet het team totaal gemiddeld per persoon 1500 euro hebben).

In de voorgaande jaren heeft Stichting STOPhersentumoren.nl ieder jaar 10 - 20 veel belovende hersentumoronderzoeken niet kunnen financieren vanwege te weinig budget. Dat gat willen wij dichten. Er mag geen uitmuntend hersentumor onderzoek op de plank blijven liggen. Wij willen alle hersentumor wetenschappers aan het werk zien!

Opdat hoop op genezing echte genezingskansen worden. En deze vernietigende ziekte wordt gestopt.

 

 Je kunt je hier inschrijven voor deelname voor maandag 5 augustus 2024.

We houden de organisatie klein, wat betekent dat we met maximaal 50 man/vrouw per dag klimmen.

Is een dFietsersag vol, dan openen we mogelijk nog een dag. Dit hangt van het aantal vrijwilligers af wat zich aanmeld om mee te helpen.

Als je meer wilt weten over onze goede doel kijk dan op www.STOPhersentumoren.nl , wil je meer weten over hersentumoren, kijk dan op https://hersentumoren.info

LET OP:  Omdat de Tour de Frande de Col d'Aubisque soms in zijn route op neemt kan het zijn dat de Tour de France op maandag 5 augustus de Aubisque opgaat. Dit is nog niet bekend.  Tijdens de Tour de France gaat de weg "op slot" en kunnen wij niet fietsen. Wij zijn dan gehouden om onze fietstocht een dag eerder of later te houden.  Op dit moment is dit nog niet bekend,  we houden het in de gaten.